En dat was de zomer alweer

Waar ik in de vorige post nog erg vrolijk was met het begin van de zomer, moet ik eerlijk bekennen dat ik nu wat minder vrolijk ben. De herfst is vandaag officieel begonnen

en we moeten ons dus weer gaan voorbereiden op de winter.

De zomerse plaatjes zijn weer opgeborgen en ik ga me opmaken voor veel spellenavonden. Het voordeel van de herfst is dat het in dit jaargetijde nog vrij eenvoudig is om samen te komen met vrienden en familie en het is nog redelijk lang licht. De tijd dat het vroeg donker wordt en het te koud is om naar buiten gaan komt er snel aan en we moeten nu dus nog even profiteren van het relatief goede weer.

De herfst is altijd geschikt voor wat meer serieuze spellen en wie nog op zoek is naar een aantal spellen kan bijvoorbeeld eens de Kolonisten van Catan proberen of Power Grid. Dit zijn enorm leuke spellen die relatief weinig Nederlanders kennen. Ze bieden meer diepgang dan spellen als Monopolie en Levensweg en ze blijven daardoor ook een stuk langer leuk.

Naast bordspellen is het ook leuk om wat digitaal vermaak te hebben op spellenavondjes. Zo kun je met spellen als bubble shooter en Micro Machines de leukste avonden hebben en het is gegarandeerd veel lachen met deze games. Het voordeel van digitaal vermaak is bovendien dat er zonder moeite op de achtergrond muziek kan worden gedraaid.

Want dat blijft natuurlijk ook een belangrijke factor, de muziek. Voor wie nog tips nodig heeft op het gebied van muziek zal ik hieronder een aantal echte herfstplaatjes aanraden. Ik heb gekozen voor redelijk vrolijke plaatjes, zodat we niet helemaal depressief hoeven te zijn voor de naderende winter.

Will.i.am – This Is Love

PSY – Gangnam Style

Maroon 5 – One More Night

Ilse Delange – Winter of Love

Afrojack – Rock the Hous
e