Entertainment in 2012

Als je denkt aan het bestaande aanbod van muziek en tv-shows zou je haast denken dat er geen nieuwe trend meer te vormen is binnen deze entertainmentwereld. Helemaal nieuw zijn onderstaande trends ook niet allemaal te noemen, maar nieuw of niet, toch zul je hier in 2012 genoeg van tegenkomen. Hier een voorproefje van (bestaan)de entertainmentwereld in 2012;

 1. 3D televisie. We zijn natuurlijk al een tijdje gewend aan 3D films op het witte doek. Zeker nu laatst ook de eerste Nederlandse 3D film in première ging, Nova Zembla. De populariteit van 3D zal in 2012 zeker niet afnemen, het neemt juist alleen maar toe. Naast 3D-televisies zullen de 3D-smartphones en 3D-games nu namelijk ook snel gaan volgen.

2. Talentenjachten zijn ook niet nieuw te noemen, maar ook deze blijven razend populair. Inmiddels is het tweede programma van The voice of Holland in volle gang en dit bracht de eerste afleveringen weer nieuwe records aan kijkcijfers op. The voice of Holland is een concept bedacht door John de Mol, het is een talentenshow voor zangers en zangeressen waarbij er in de eerste ronde blind auditions gedaan worden. Op deze manier kunnen de coaches en tevens juryleden niet beïnvloedt worden door het uiterlijk van een persoon. Als een van de coaches of meerdere coaches graag met de zingende  persoon zou willen werken en er vertrouwen in heeft wordt er op de rode knop gedrukt en draait de stoel of draaien de de stijlvolle stoelen van van de desbetreffende coaches zich om. Zoals gezegd is ook het tweede seizoen onverminderd populair, wie zal er dit jaar met de titel vandoor gaan?

Tevens komt er eind januari 2012 ook een kinderversie van de The Voice, ook hierbij zullen er blind auditions gedaan worden, waarbij de stoelen zich op basis van het zangtalent wel of niet zullen omdraaien. De kinderversie is voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Wil je soortgelijke meubels, click hier voor meer moderne stoelen.

3. Nederlandse muziek is tegenwoordig helemaal hot. En ook in 2012 zullen we nog veel van de zangers en zangeressen van eigen bodem blijven horen. Naast de bekende zangers zoals Nick en Simon, Jan Smit en Guus Meeuwis zullen er ook nieuwkomers hun opwachting maken zoals Gers Pardoel en wellicht de winnaars uit enkele talentenshows.

4. Tot slot is streaming in 2012 ook helemaal in. Geen lange kabels meer door huis, de muziek wordt eenvoudig en snel via smartphones of een mediaspeler naar audiosystemen gestreamd.