Nieuwe Nederlandse artiesten

Nederland kent grote bekendheden in de muziekwereld. Veel van deze zijn doorgebroken en hebben al de nodige singles en albums uitgebracht. Vandaag de dag worden er ook veel bands ontdekt door de diverse talentenjachten die te zien zijn op de Nederlandse Televisie, zoals Hollands Got Talent, Popstars, X-factor, etc. Daarnaast worden ook veel nieuwe bands ontdekt op diverse festivals.

Zo ook de band A Silent Express, die mede dankzij de publiciteit van Radio 3FM momenteel hard aan de weg timmert om hun naam meer bekendheid te geven in zowel binnen als buitenland. A Silent Express is een Indie-rock band, die hun inspiratie haalt uit diverse muziekstijlen, New wave, Pop en Psychedelic zijn een paar voorbeelden. De jonge band ziet de welbekende popgroep Duran Duran en de Simple Minds als hun grote voorbeeld.

A Silent Express heeft al de nodige prijzen gewonnen en is afkomstig uit het hoge noorden, Heereveen.  De band heeft door verloop van de jaren al enkele contracten getekend en een aantal hits en zelfs enkele albums op de markt gebracht. In tweeduizendzeven heeft A Silent Express de publieksprijs, de Grolsch Grote Prijs van Nederland in de wacht gesleept. In tweeduizend acht brachten zij de praalt “Get This Right” uit. Afgelopen jaar kregen zij aardig wat publiciteit op diverse radiozenders.

Het nummer van A Silent Express, “Will I Be around”, uit 2010 is al bekroond met de bekende muziekprijs de Schaal van Richter, dit omdat het de meest gedraaide single op 3FM is geweest. Daarnaast toert de groep rond door heel Nederland om zodoende meer in de publiciteit en publiek aan zicht te binden.